Zal Google Glass de bouwwereld beïnvloeden?

Geplaatst op: 17-oktober-2013

De mobieltjes die we nu al ter beschikking hebben geven ook al een schat aan informatie. Door met een mobieltjes camera op een vliegtuig boven ons te richten is het al mogelijk om te weten welk vliegtuig het betreft, waar hij vandaan komt en waar hij naar toe gaat. Een verbazingwekkend en misschien wel beangstigend fenomeen.
Google Glass breidt de mogelijkheden alleen maar oneindig verder uit. Early innovaters kijken er naar uit en zullen allerlei toepassingen verzinnen.

Architekten kunnen straks, staande in de ruimte direct en driedimensionaal laten zien hoe een verbouwing er in de toekomst uitziet. Makelaars kunnen laten zien welke ruimtes er in gebouw binnenkort leegkomen voor de verhuur. Wellicht kan de bril straks zelf de afmetingen van een ruimte vastleggen door er alleen maar in te kijken. Zeer handig voor renovaties van bestaande gebouwen waarvan geen nauwkeurige tekeningen meer zijn.

Bouwvakkers hebben straks geen duimstok of meetlint meer nodig. De bril zal hen simpelweg aangeven waar het onderdeel moet worden geplaatst.

Terug naar Weblog
Tweet this!