Weblog

Tempo maken in woningbouw

Geplaatst op: 07 oktober 2018

Minister Ollongren wil dat gemeenten meer tempo maken met de bouw van nieuwe woningen. Zij wil dat gemeenten sneller geschikte grond vinden en sneller vergunningen verlenen. "Het mag allemaal wel wat sneller", zo deelde de minister mee.

Het kabinet wil dat er jaarlijks 75.000 woningen worden gebouwd om aan de vraag te voldoen. Ze heeft in mei met alle betrokken partijen een Nationale Woonagenda opgesteld. Woningcorporaties, makelaars, vastgoedinvesteerders, aannemers en de overheid hebben beloofd gezamenlijk snel voor nieuwe huizen te zorgen.

Lees verder

VNG bezorgd over ATAD richtlijn van EU

Geplaatst op: 16 juli 2018

Gemeenten maken zich zorgen over de gevolgen van de invoering van een nieuwe belastingrichtlijn over de financiële situatie van de corporaties door de Europese Anti-Tax Avoidance Directive (ATAD)-richtlijn.

De invulling van deze maatregel raakt zowel de gemeenten als de woningcorporaties. De gekozen invulling van de ATAD richtlijn stelt namelijk dat als je weinig winst maakt maar wel veel rente aftrekt, je maar een klein deel van die rente mag aftrekken. De rest van die rente – die je wel gewoon betaalt – wordt bij je fiscale winst meegerekend.

Lees verder

Grote steden gaan jaarlijks € 2,1 miljard investeren

Geplaatst op: 10 juli 2018

De 25 grote, grootstedelijke corporaties van De Vernieuwde Stad investeren tot en met 2021 jaarlijks € 2,1 miljard in vastgoed. Dit is een forse stijging ten opzichte van vorige jaren. De helft van deze investeringen gaat naar nieuwbouw, de andere helft wordt gestoken in verbetering en verduurzaming van bestaande woningen.

Lees verder