Het Da Vinci product is het resultaat van intensieve samenwerking binnen een team van medewerkers van Hurks Zwolle en Hurks Eindhoven, leveranciers en IT-specialisten. Allen onder meer geïnspireerd door de lean werkmethodes van Scania. Het befaamde architectenbureau De Twee Snoeken uit Den Bosch verzorgde de programmering.

Woningbouw concept "Da Vinci"

De oprichter van ProVicis werd in 2010 betrokken bij de reorganisatie en herstructurering van Moes Bouwgroep te Zwolle/Almere. Onder zijn leiding werd het door Moes geïnitieerde "BouwBewust" concept doorontwikkeld. Na overname door Hurks bleef hij intensief betrokken bij onder meer de combinatie met de Hurks "betaalbare woning" tot de zeer snel configureerbare "Da Vinci" woning.

Met het Da Vinci concept levert Hurks maatwerkwoningen die gebouwd zijn volgens een vernieuwd proces, gericht op een hoge mate van efficiency in ontwerpen, bouwen en organiseren. In enkele stappen levert het concept een palet van oplossingen. Samen met de klant aan de hand van een on-line configurator waarin proceskennis, standaard-detaillering en productkeuzen zijn (voor)geprogrammeerd. Hierdoor zijn veel variaties mogelijk tegen lage kosten. Vrijwel direct kan een definitieve aanneemsom worden verstrekt voor een compleet geconfigureerde woonwijk met veel variatie. De configurator toont on-line in 3D de samengestelde huizen en woonblokken van de wijk qua vorm, afwerking en inhoud. Met prijzen en het niveau van duurzaamheid.