Veluwse Poort

De oprichter van ProVicis was als wethouder van de gemeente Ede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de woonwijken Veluwse Poort.

De Veluwse Poort is bijzonder met een unieke ligging in het groen, direct grenzend aan de Veluwe. De grote, oude bomen maken dat de nieuwe woningen al in een groene omgeving staan. Men kan genieten van de prachtige sfeer door het historisch erfgoed. Monumentale kazernes worden opgeknapt. De Veluwse Poort ligt centraal en is straks uitstekend bereikbaar door de nieuwe Parklaan.

Op de kazerneterreinen worden ongeveer 1.200 woningen gebouwd. Op het oude Enka-terrein ongeveer 1.000 woningen. De wijken krijgen een grote verscheidenheid aan woningen. Huur, koop, duur en betaalbaar, van vrijstaande woningen tot (luxe) appartementen.

De woningen zijn/worden ontworpen en gebouwd door verschillende ontwikkelaars. Een flink deel van de eeuwenoude bomen blijft staan. Daardoor wordt de Veluwse Poort geen nieuwbouwwijk, maar een nieuwe wijk in een bestaand, monumentaal en groen gebied.

Meer informatie: Veluwse Poort Ede